Лікуємо варикоз на будь-якій стадії!

Лікуємо варикоз на будь-якій стадії!

Важко уявити, але невеличка венозна сітка, яка, можливо, ніяк Вам не заважає та венозна виразка – це різні стадії однієї і тієї ж хвороби.

Варикозна хвороба, або хронічна венозна недостатність – це стан, коли вени втрачають здатність ефективно доставляти кров від органів до серця. В нормі, крові у венах не дають опускатися вниз під дією сили тяжіння венозні клапани – утвори, що пропускають її тільки в одному напрямку – нагору.

У людей, що страждають на варикозну хворобу, вени розширюються та клапани поступово перестають нормально працювати. Через це кров рухається повільно, застоюється, що може призвести до формування тромбів.

Варикозна хвороба проявляється зовнішніми змінами у вигляді венозної сітки, “вузлів”, набряками, відчуттям втоми в ногах, а на пізніх стадіях – зміною чутливості та розвитком виразок. Найнебезпечнішим аспектом цієї хвороби є формування тромбів. Крім того, що вони порушують живлення тканин там, де вони сформувались, вони також можуть мігрувати з током крові до легень, викликають ТЕЛА – тромбоемболію легеневої артерії, життево небезпечний наслідок варикозної хвороби.

Як же лікувати варикоз?

По-перше, не треба зволікати та чекати, поки одна стадія перетвориться на іншу. Чим раніше розпочати лікування, тим воно буде успішнішим.

На найперших стадіях судинні зірочки видаляються за допомогою лазера. Це майже безболісна неінвазивна процедура (тобто, жодних уколів або розрізів – тільки зовнішній вплив).

Далі, якщо судинна сітка завелика для першого варіанту, використовують склеротерапію – спеціальна речовина вводиться безпосередньо у розширену вену та “склеює її”.

Для наступної стадії використовується ендовенозна лазерна коагуляція – процедура, коли під місцевою анестезією у розширену вену вводиться лазерний світловод та “запаює” її. У той же день пацієнт спокійно може іти додому.

Сумська клініка лазерної медицини пропонує усі ці методи лікування та багато років успішно долає варикозну хворобу на будь-якій стадії!

contact us
Ви готові записатися на консультацію?
Зателефонуйте нам або натисніть "Контакти" та ми радо Вам допоможемо!